Search

Atropine øjendråber til børn anmeldelser

13. juli 2016, 13:55

Hej alle Piger fortæller mig, hvem provokerede atropinisering? Datteren har et øje 0,9. Den anden 0,6 foreskrev en øjenlæge.

4 dage til at dryppe, læser allerede meget information, da det er skræmmende at dryppe, hvem skriver hvad. 50 til 50 anmeldelser. Måske har nogen specifikke oplysninger om denne og personlige oplevelse.

13. juli 2016 13:57

Nå det er vildt, du kan så meget dråbe det. Jeg havde et par gange før inspektion det var forfærdeligt))

13. juli 2016 14:01

Hvor meget blindhed vedblivede?

13. juli 2016 14:02

Nå er der mere sandsynligt ikke blindhed, stærk lysfølsomhed. Det er umuligt at læse eller se. Alt er svømning. Timerne 6 er præcis som det.

13. juli 2016 14:06

Tin... og vi drypper 4 dage... skræmmende ((

13. juli 2016 14:12

Det vil selvfølgelig være meget svært...

13. juli 2016 14:18

13. juli 2016 13:58

Jeg har ikke hørt at atropin var lige, det var gift, og det er opbevaret i et sikkert på hospitaler), men ligesom stoffer som tropicamid, er mydriacyl foreskrevet, en niece blev droppet for en måned siden)

13. juli 2016 14:00

Jeg skrev atropine, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre nu... handlingen siger det varer op til 2 uger (

13. juli 2016 14:02

Måske en anden optometrist at gå, hvis det virkelig er nødvendigt atropin, så dryp, hvis du kan erstatte med dråber med en kortere handling, så er det bedre at anverna

13. juli 2016 14:07

13. juli 2016 14:00

hvorfor atropin? peger på at afhente? eller check fundus? til disse formål er der andre lægemidler med en kortere virkning, og hvis det under betændelse eller forebyggelse af limning af eleven er det selvfølgelig bedre at dryppe

13. juli 2016 14:02

For at genskabe visionen forstod jeg. Vi har et øje 0,6

13. juli 2016 14:05

hvad nonsens, du kan ikke genskabe syn med atropin, ellers ville der ikke være så mange mennesker med briller, gå til en mere avanceret økolog, der i det mindste lejlighedsvis læser faglitteratur og følger fremskridt i medicin

13. juli 2016 14:07

Tak... Jeg vil prøve en anden læge!

13. juli 2016 14:13

også i barndommen torturerede de mig så meget, truede med, at jeg ville gå blinde, min mor gjorde naturligvis alt, mit syn var så slemt som det var tilbage. Atropine hjalp ikke))) fordi det slapper af i elevens muskel, og med nærsynethed vokser øjenklubben hurtigere end nødvendigt, og atropin vil ikke rette det

13. juli 2016 14:18

Nå, det er lægerne... Jeg kan ikke forstå (((

13. juli 2016 14:33

Læger fra sovjetskolen og videnskaben i de sidste 10-20 år gik lidt fremad og ændrede mange meninger, sandsynligvis lægen mener oprigtigt, at dette er nødvendigt, fordi han blev undervist i dette) og i medicin er det meget vigtigt at holde styr på nye produkter og ny forskning, Jeg tilbragte 2 år på dekretet kom til at arbejde, og selv i løbet af denne tid opstod nye lægemidler, nye metoder osv..

15. juli 2016 11:06

Mange tak for dit råd... Jeg besluttede at droppe det kun en gang før jeg tog det... så vil jeg tilmelde mig en betalt øjenlæge!

13. juli 2016 14:27

Jeg droppede i skole... dryppende uge.

15. juli 2016 11:07

Og hvordan så synet... hvor meget tid så du dårligt ud?

15. august 2016 02:29

snuble på dit indlæg, selv i sådanne tanker, min datter er 4 år gammel og lægen har udpeget os til at dryppe atropin allerede 2! af ugen... Sandheden er, at polyklinikkens læge læste en recept, hvor det blev indikeret at dryppe i 3 dage efter at inkonsekvensen begyndte at læse om dette stof. Vi har endvidere nu en forværring af atopisk dermatitis plus et allergisk datter, og i anmeldelserne så jeg, at kun helt sunde børn kan dryppe det, jeg føler, at vi skal se efter en anden oculist...

mand gik til en øjenlæge. Hans øje dryppede med disse dråber. Lægen sagde, at efter 2 timer skal alt blive restaureret...

Var med sønnen i dag på økologen, han sprængte i tårer der og besluttede at vi i dag ikke vil se på fundusen, så...

med atropienetisering 3 dage? hvad så atropine denne nifiga ikke en nyttig ting? Vi gjorde kun 1 gang og droppet 1 pa...

Andre artikler om dette emne

Advarsel! Inden du bruger lægemidler, konsulter en specialist!

Jeg har hørt om Atropine i lang tid i barndommen. Denne medicin vedrørte dog mig slet ikke, så jeg forstod ikke rigtigt hvad det var for og hvorfor. Hun vidste kun, at han var begravet i hans øjne.

For en måned siden blev jeg konfronteret med det faktum, at jeg var nødt til at beskæftige mig med Atropine og grundigt. Faktum er, at lægerådet på mit barn fandt fattige syn. Og for at gøre en bestemt diagnose ordinerede lægen Atropine til at dryppe.

I vores apotek blev der kun fundet den ene, ukrainske produktion. For prisen er meget, meget demokratisk. Tilsyneladende fordi prisen er lille, fordi stoffet ikke er til behandling, men kun til diagnose.

Flaske på 5 ml. Denne mængde var nok for os i 4 dage i begyndelsen af ​​behandlingen, og derefter i 4 dage, da lægen efter udnævnelsen foreskrev os en anden periode af atropin dryp.

I indlægssedlen i kontraindikationerne angives børns alder. Det vil sige, barnet kan faktisk ikke bruge Atropine. Doktoren ved jeg imidlertid ikke, om han var her, anbefalede at købe et hætteglas med sterilt vand i et apotek og fortynding af Atropine i andelen af ​​5050. Og først derefter dråber 1 drop i hvert øje om morgenen og aftenen.

Inkluderet med lægemidlet er en meget bekvem pipette. Den lægges på flasken og fjernes ikke under hele behandlingstiden. Pipetten er lukket med et specielt låg, så der er ingen grund til at frygte for steriliteten af ​​behandlingsprocessen.

Helt ærligt sagt er Atropins drypning af et barns øjne en reel straf. Medicinen ser ud til at brænde stærkt. Jeg lavede denne konklusion baseret på min sønns reaktion.

I starten overtales vi i ca. 10 minutter, så falder vi et øje, så i endnu 5-7 minutter græder det, fordi det er pinched. Så beroliger den sig gradvist, og så sker det samme episke med det andet øje.

Generelt er rædslen stadig, både for mig og for barnet. Især i betragtning af det faktum, at hverken tegneserier kan ses eller bøger at læse. Du kan kun overveje billederne, og de største. Det er også umuligt at skrive.

Det eneste plus er, at vi stadig blev diagnosticeret og dråberne blev annulleret.

Jeg råder ikke nogen til at møde dette, men hvis der ikke er nogen vej ud, skal stoffet stadig anvendes. Så vi brugte det skilt, jeg kan ikke forestille mig hvad det er i sin oprindelige, koncentrerede form.

Vi blev udpeget til at gå efter planen af ​​en tandlæge, Laura og en tandlæge... da der ikke er nogen økolog i klinikken hvor jeg arbejder, tog vi til ham på MNTK (dette er en "øjenklinik".... den største i Sibirien).... meget på hvilke enheder jeg blev testet,...

Jeg skrev til økologen for en undersøgelse, mit syn var -3, de sagde drops ville falde for at se på fundus, jeg undrer mig over, om disse dråber ikke er farlige for barnet. De sagde nej, at det er nødvendigt at undersøge helt bunden, jo mere fordi...

Løste optometristen en persons øje efter 6 måneder?

En optometrist siger, at du skal dryppe for at se, hvordan fundus skal se ud. En anden siger - under ingen omstændigheder op til et år. Da jeg er træt af disse modsætninger, må du ikke formidle. Det er op til mig igen. Jeg besluttede at spørge dig, hvad der gøres i verden...

I går gik børnene til økologen med resultatet: Elinas syn blev forværret, men sandheden bestilte ikke meget stærkere briller og købte en ambostimulator til glares, men det var noget, jeg heller ikke havde forventet af Yanik...

I går havde vi en økolog, atropin dryppede i øjnene. Kigget på fundus er alting fint. Passerede dagtemperatur 38,1, ingen hoste, ingen rhinitis. Hvad kunne det være?

For omkring en uge siden blev jeg endelig registreret i LCD'et. Som sædvanlig en masse tests og retning til en flok specialister. Det vigtigste er økologen. I LCD-skærmen er det ikke. Da der ikke er andre end terapeuten. En bekendt skal

Piger, hjælp med rådgivning. Sagen er, at jeg har dårlig syn, nærsynthed. Den ældste søn har også en minus. men visionen begyndte at forværres kun ved 9 år gammel (comp + arvelighed), og for nylig kom til en rutinemæssig undersøgelse til en optometrist med...

I går havde vi en oculistundersøgelse planlagt, og vi freaked ud... Generelt kom vi til hospitalet, satte sig ned for at vente på gangen, der var en skare for folk. Stashka sov sød søvn i bilsædet. En tante kom ud i en badekåbe og fik...

Vi var sammen med sønnerne på torsdag på øjenlægen (forresten er der mistanker om, at vores lørdets temperatur kan være forårsaget af en mikrobe eller en virus, der er forbundet der, fordi der kun var en masse børn). Jeg klagede til hende, at...

Atropine til børn anmeldelser

© Maximov Ivan og Aida 2004 - 2019.

Genskrivning af breve fra forummet er forbudt uden et link til webstedet og forfatterne af bogstaverne selv. Udskrivning af materialer fra alle dele af webstedet er forbudt uden skriftligt samtykke fra A.T. Maximova. og forfattere. Alle rettigheder forbeholdes. Webstedadministrationen er ikke ansvarlig for indholdet af meddelelser, der er indsendt i forummet, på opslagstavlen, i anmeldelser og kommentarer til materialet.

Til reklame: tlf.: + 7-912-311-57-06, [email protected]

Atropin falder i diagnosen og behandling af øjensygdomme

Øjedråber Atropin (Atropin) - et af de mest kendte værktøjer i oftalmologi. Historien om dens anvendelse har mere end to hundrede år. I vores gennemgang vil vi forsøge at finde ud af, hvordan medikamentet virker, under hvilke øjenlidelser det hjælper, og hvorfor det kun sælges på recept.

Sammensætningen og virkningen af ​​lægemidlet

Atropins sammensætning er den samme aktive ingrediens. Denne alkaloid udvindes fra planter af familien Solnaceae - belladonna, henbane, nogle arter af dope. Atropinsulfat, som danner basis for dråber, er et hvidt krystallinsk pulver uden særlig smag eller lugt.

I oftalmologi bruges stoffet som en mydriatisk - et middel til at udvide eleverne. Hvis du følger det anbefalede doseringsregime for lægemidlet, vil det kun påvirke sygelorganet:

  • udtalt mydriasis, observeret efter 25-40 minutter og varer op til 10 dage;
  • lammelse (ellers eliminering af spasme) af bolig udvikler sig i 60-180 minutter, varer op til 12 dage.

Mydriasis - en tilstand, hvor der er et fald i tonen i øjets cirkulære (cirkulære) muskler, og pupillen udvider. Det kan være fysiologisk (for eksempel i svagt lys) eller patologisk. Ved indånding af lægemidlet forekommer medicinsk mydriasis, som anvendes til diagnostiske og terapeutiske formål.

Indkøb af øjet er evnen til tydeligt at se genstande beliggende på forskellige afstande fra synets organ. I tilfælde af indkvartering krampe forbundet med langsigtet sammentrækning af den cirkulære muskel, er der et fald i afstandsskarphed, hurtig træthed og smerte i øjnene. I medicin kaldes denne tilstand falsk nærsynthed. Dråberne lindrer indkvarteringens krampe, og fjerne objekter opfattes tydeligere af øjet.

Derudover forårsager Atropine en stigning i intraokulært tryk. Denne proces er forbundet med at bremse udstrømningen af ​​væske, som fylder øjets kamre i venøsystemet.

Da atropinsulfat absorberes godt i tyndtarmen, kan lægemidlet have en systemisk effekt på de indre organer, når de sluger dråber fra lacrimalkanalen til nasopharynx. Derfor dispenseres det i apoteker efter recept fra en økolog og bør kun anvendes under tilsyn af en specialist. Læs mere om bivirkningerne af medicinen i den relevante sektion.

vidnesbyrd

Atropin er ordineret til:

  • behovet for at oprette medicinsk mydriasis til undersøgelse af fundus
  • bestemmelse af ægte brekning af øjet (bruges til at vurdere graden af ​​nærsynthed eller hyperopi såvel som til udvælgelse af briller);
  • kompleks behandling af retinal arteriespasmer, falsk myopi, skader og infektiøse og inflammatoriske processer i synsorganet (målet med terapi i dette tilfælde er at opnå fuldstændig afslapning af øjenmusklerne).

Funktioner af udgivelsesformer

Atropin i form af øjendråber fremstilles af flere indenlandske virksomheder - Moskvas endokrine plante OJSC, Himfarm CJSC osv. En steril opløsning med en dosering på 5 mg / ml (0,5%) eller 10 mg / ml (1%) aftappes i plastflasker -kapillarier, leveres med brugsanvisninger (downloadinstruktioner i pdf-format) og pakket i papkasse. Holdbarheden af ​​flasken efter åbningen er lille - kun 14 dage. Den gennemsnitlige pris på lægemidlet er 55 p.

Ud over øjendråber er Atropine tilgængelig i form af:

  • tabletter med en dosis på 0,5 mg;
  • injektionsopløsning 0,1%.

Injektioner ordineres subkutant, intravenøst ​​eller intramuskulært.

Disse doseringsformer har en systemisk virkning på kroppen og har en bred vifte af indikationer (mavesår, hyperacid gastritis, bronchial astma, parkinsons hypersalivation osv.). Som med øjendråber, piller og injektioner anvendes Atropine kun på recept.

Anbefalede doser og behandling

Til diagnose og behandling af øjets sygdomme hos voksne, anbefales Atropine 1% at blive indsat 1-2 dråber i et eller begge øjne:

  • under undersøgelsen af ​​fundus - en gang
  • med uveitis, iridocyclitis og andre inflammatoriske læsioner i øjet - 1-3 p / d (som foreskrevet af en læge), bør intervallet mellem instillation være mindst 5-6 timer;
  • med nærsynthed, falsk nærsynthed - 1 p / d ved sengetid.

Ifølge instruktionerne bestemmes varigheden af ​​behandlingsforløbet af lægen individuelt for hver patient.

Husk sikkerhedsforanstaltningerne og følg dem i løbet af behandlingen:

  1. Brug af medicin er forbundet med et midlertidigt fald i synsstyrken og evnen til hurtigt at overføre udsigten fra fjerne objekter til tæt placeret dem. Derfor anbefales det at afstå fra kørsel, arbejde på computer, skrivning og andre aktiviteter, der kræver betydelig øjenstigning under brug af Atropine.
  2. Brug ikke dråber efter udløbsdatoen eller 2 uger efter åbningen. Opbevar tæt lukket hætteglas i køleskabet.
  3. Hvis du bruger kontaktlinser, skal du ikke indsætte dem tidligere end 60-90 minutter efter påføring af Atropine. Og bedre for behandlingsperioden, udskift dem med briller.
  4. I solrigt vejr skal du sørge for at bruge UV-solbriller. Den udvidede pupil sender mere lys end en normal elev, og dette kan have negativ indvirkning på retina.
  5. Vask dine hænder med sæbe og vand efter kontakt med en åben flaske medicin for at undgå utilsigtet dråber i munden.

Brug af atropin i barndommen

Atropin til børn, hvis alder ikke er op til syv år, er kun foreskrevet i en dosis på 0,5%. For at reducere muligheden for bivirkninger og systemisk virkning af lægemidlet anbefales det:

  1. Begrave medicinen som følger:
    • læg barnet på ryggen
    • drej babyens hoved i øjets retning, i hvilken du vil dryppe medicinen;
    • Træk forsigtigt det nedre øjenlåg og sæt 1 dråbe af opløsningen i konjunktivalksækken, der ligger tættere på yderste del af øjet (tempel);
    • hold øjenlåget i endnu 3-5 sekunder, slip derefter
    • Gentag proceduren med det andet øje om nødvendigt.
  2. Brug medicinen 5-10 minutter efter måltider.
  3. Under behandling giver barnet mere væske, da Atropine, der er kommet ind i den systemiske cirkulation, udskilles primært af nyrerne.

Børn foreskrev en svag opløsning af Atropine - 0,5%.

Når lægemidlet indlægges i kun et øje, har mange børn brudt kikkerten, og følgende symptomer fremkommer:

  • svimmelhed;
  • kvalme;
  • diplopi - dobbelt vision i øjnene.

De kan let fjernes ved at anvende et gasbind bandage til et sundt øje.

Kontraindikationer og bivirkninger

Atropin er et lægemiddel med en systemisk virkning på kroppen, så det har et stort antal kontraindikationer og bivirkninger. Fremkomsten af ​​mere moderne analoger reducerede væsentligt omfanget af dets anvendelse i moderne medicin.

Det er forbudt at bruge øjendråber, når:

  • individuel intolerance
  • diagnosticeret eller mulig vinkellukning (smal vinkel) glaukom;
  • synechia (adhæsioner) af øjehindevæv;
  • behandling af børn under 3 år.

Vær forsigtig med at udpege lægemidlet:

  • folk over 40;
  • patienter med hjertearytmi
  • patienter med kronisk patologi i fordøjelseskanalen, nyre og MVP, skjoldbruskkirtlen;
  • gravide og ammende kvinder.

Blandt bivirkningerne udvikler sig oftest:

  • rødmen af ​​slimhinden i øjet og øjenlågene;
  • dårlig tolerance til stærkt lys;
  • tør mund
  • svimmelhed, migrænelignende hovedpine;
  • uforklarlig angst
  • takykardi;
  • atrieflimren, ekstrasystol og andre arytmier.

Kompatibilitet med andre lægemidler

Det anbefales ikke at kombinere Atropine med stoffer med anticholinerge egenskaber. Dette fører til en stigning i lægemidlets virkning og en øget risiko for uønskede virkninger.

anmeldelser

"Sandsynligvis, alle, der ser på verden gennem briller, gik gennem atropiniseringsproceduren. Det består i regelmæssig indånding af stoffet i øjet i flere dage. Dette er gjort med det formål at udvide eleven: så det er lettere at samle brillerne med de nødvendige dioptre.

Vær forberedt på, at du ikke har tid til aktivt liv gennem hele perioden af ​​atropinisering. Visionen vil fokusere så meget, at du kun vil se konturerne af objekter, og du vil ikke kunne læse, se tv eller køre bil. "

Svetlana (søn Egor, 8 år):

"For nogle måneder siden begyndte Yegor at klage over, at han begyndte at se værre. Ved receptionen hos øjenlægen viste det sig, at han havde nærsynthed, med et øje ser værre end det andet.

For at finde ud af om sønnen har ægte nærsynthed eller en falsk, anbefalede lægen at købe Atropine dråber 1%. Selvfølgelig læste jeg en masse anmeldelser på internettet og var bange for de mulige konsekvenser. Men lægen forklarede mig, at vi ved hjælp af lægemidlet ville "slukke" det sunde øje i et stykke tid for at få patienten til at fungere bedre. Og efter en uges behandling begyndte sønnen at se lidt bedre, og han behøvede ikke at have briller. "

Levchenko I.A., oftalmolog:

"For nogle få år siden blev atropinsulfat meget anvendt i klinikker til diagnostisk undersøgelse af fundus. I dag erstattes det i stigende grad af moderne analoger, der har en kortere varighed af handling og er mere sikre for helbredet.

Med ekstrem forsigtighed foreskrive stoffet til børn, gravide og ammende kvinder, ældre patienter. "

analoger

Den primære farmakologiske virkning af Atropin kan betragtes som skabelsen af ​​lægelig mydriasis og lammelse af boligen. Populære lægemidler, der har en lignende effekt, fremgår af tabellen nedenfor.

Hvem droppede børn atropin om 7 år

Jeg er allergisk over for atropin, jeg blev ordineret tropicamid. det er analogt og så skadeligt som atropin.

Hvorfor, når en mand straks vil have sex - det er normalt, og når en kvinde straks vil have et pelsskind - er det arrogance?
En pessimist ser vanskeligheder ved enhver lejlighed; optimisten ser mulighed i enhver vanskelighed.

en underlig beslutning - at stoppe dryp på grund af en brændende fornemmelse, så det skal gøres. Atropinisering er lavet i 1 måned for at lette spasmen, eleverne skal udvides hele måneden, og alle visuelle belastninger som læsning, skrivning, tv bør udelukkes.

Hvis et barn kun har en spasm af indkvartering, mens der ikke er øje på øjet, hjælper atropinisering meget godt. Og det skal ske i tide, så er det allerede ubrugeligt. Det lader til, at den moderne analog af tropicamid kan erstatte, men jeg er ikke sikker på, fordi hvis du kunne erstatte, ville du ikke blive ordineret atropin.

Astigmatisme skyldes egenskaberne af hornhinden og linsen, det er enten der eller ej. Myopi / hyperopi kan udvikles, hvis der er en stærk grad af astigmatisme, og pludselig kan astigmatisme ikke forekomme af sig selv. Ofte er det til stede i mange, men i meget mindre manifestationer, som ikke er farlige for fremskridtet med forringelse af synsstyrken og ikke kræver optisk / kirurgisk korrektion.

Jeg finder ærligt ud for første gang at atropin er ordineret på grund af astigmatisme og hvordan øvelser og dråber kan påvirke dette. På grund af tilbøjelighed til fremsynethed. Bestanden af ​​fysiologisk hyperopi op til 6-7 år skal være til stede, dette er normen.

Jeg ville tænke stærkt på udnævnelsen af ​​en øjenlæge.

Ja, engagere sig med udvidede elever er ikke kun skadeligt, men forbudt. dvs. nær visuelt arbejde (læsning, skrivning, computer) er udelukket, tv'et er doseret. Efter tropicamid indsnævrer eleverne hurtigt, og atropin holder det forlænget længe nok.

Atropine Anmeldelser

Udgivelsesform: Øjedråber, ampuller

Analoger Atropin

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 25 rubler. Analog billigere med 17 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 65 rubler. Analog dyrere med 23 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 92 rubler. Analog er dyrere med 50 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 127 rubler. Analog er 85 rubler dyrere

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 152 rubler. Analog er dyrere på 110 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 171 rubler. Analog dyrere med 129 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 279 rubler. Analog dyrere med 237 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 297 rubler. Analog er dyrere ved 255 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 329 rubler. Analog mere med 287 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 353 rubler. Analog dyrere på 311 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 387 rubler. Analog dyrere på 345 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 449 rubler. Analog mere med 407 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 472 rubler. Analog dyrere med 430 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 533 rubler. Analog dyrere med 491 rubler

Sammenfaller ifølge indikationer

Pris fra 639 rubler. Analog dyrere med 597 rubler

Instruktioner til brug for Atropine

Frigivelsesform, sammensætning og emballage

5 ml - flasker.
5 ml - polyethylen flaske droppere.
5 ml - polyethylen flaske droppere (1) - pap pakker.
5 ml - flasker (1) - pakker pap.
10 ml - flasker (1) - pakker pap.
10 ml - polyethylen flaske droppere (1) - pakker pap.

Farmakologisk aktivitet

Blokeringen af ​​m-cholinerge receptorer er en naturlig tertiær amin. Atropin menes at være lige bundet til m1-, m2- og m3-subtyper af muskarinreceptorer. Påvirker både centrale og perifere m-cholinerge receptorer.

Reducerer sekretionen af ​​spyt, mavesår, bronkial, svedkirtler. Reducerer tonen i glatte muskler i indre organer (herunder bronchi, fordøjelsessystemets organer, urinrør, blære), reducerer gastrointestinal motilitet. Næsten ingen effekt på udskillelsen af ​​galde og bugspytkirtlen. Forårsager mydriasis, indkvartering lammelse, reducerer udskillelsen af ​​tårevæske.

I moderate terapeutiske doser har atropin en moderat stimulerende virkning på centralnervesystemet og en forsinket, men langvarig beroligende effekt. Den centrale anticholinerg effekt forklarer atropins evne til at eliminere tremor i Parkinsons sygdom. I toksiske doser forårsager atropin agitation, agitation, hallucinationer og koma.

Atropin reducerer tonen i vagusnerven, hvilket fører til en stigning i hjertefrekvensen (med en lille ændring i blodtrykket), øget ledningsevne i bunden af ​​His.

I terapeutiske doser har atropin ikke en signifikant virkning på perifere fartøjer, men vasodilation observeres under overdosering.

Ved lokal anvendelse i oftalmologi sker den maksimale pupiludvidelse i 30-40 minutter og forsvinder om 7-10 dage. Atropin mydriasis elimineres ikke ved inddrivelse af cholinomimetiske lægemidler.

Farmakokinetik

Det absorberes godt fra mave-tarmkanalen eller gennem konjunktivalmembranen. Efter systemisk administration er bredt fordelt i kroppen. Penetrerer BBB. En signifikant koncentration i centralnervesystemet opnås inden for 0,5-1 h. Plasmaproteinbinding er moderat.

T1/2 gør 2 h. Det fjernes med urin; ca. 60% - i uændret form, resten - i form af hydrolyse og konjugering.

vidnesbyrd

Systemisk anvendelse: Kramper i glat muskelorganer i mave-tarmkanalen, galdekanaler, bronchi; mavesår og sår på tolvfingertarmen, akut pancreatitis, spytafsondring (parkinsonisme, forgiftning med tungmetalsalte i dentale indgreb), irritabelt tarmsyndrom, intestinal, nyrekolik, med hypersekretion bronkitis, bronkospasme, laryngospasmer (forebyggelse); sedation før operationen AV blokade, bradykardi; forgiftning med m-cholinomimetika og anticholinesterase stoffer (reversibel og irreversibel virkning); Røntgenundersøgelse af fordøjelseskanalen (om nødvendigt reducere tarmens og tarmens tone).

Lokal anvendelse i oftalmologi: at studere øjets fundus, at udvide eleven og opnå lammelse af boligen for at bestemme øjets sande brydning til behandling af iritis, iridocyclitis, choroiditis, keratitis, emboli og spasmer i den centrale retinalarterie og nogle øjenskader.

Doseringsregime

Indvendig - 300 mcg hver 4-6 timer.

For at eliminere bradykardien hos voksne - 0,5-1 mg, om nødvendigt efter 5 minutter kan introduktionen gentages; børn - 10 mcg / kg.

Med henblik på præmedicinering med i / m til voksne - 400-600 mcg 45-60 minutter før anæstesi børn - 10 mcg / kg i 45-60 minutter før anæstesi.

Lokal påføring (opløsning ved den anvendte koncentration hos børn) i oftalmologi indpodet 1-2 dråber 1% opløsning i det sygdomsramte øje, mangfoldigheden af ​​ansøgninger - op til 3 gange med et interval på 5-6 timer, afhængig af indikationerne. I nogle tilfælde injiceres en 0,1% opløsning subkonjunktivt med 0,2-0,5 ml eller parabulbalt - 0,3-0,5 ml. Ved elektroforese injiceres en 0,5% opløsning fra anoden gennem øjenlågene eller øjenbadet.

Bivirkninger

Når systemisk administration: mundtørhed, takykardi, forstoppelse, vandladningsbesvær, mydriasis, fotofobi, indkvartering lammelse, svimmelhed, taktil perception.

Når den anvendes topisk i oftalmologi: øjenlågsskylling, hyperemi og hævelse af øjenlågens konjunktiva og øjenklap, fotofobi, tør mund, takykardi.

Kontraindikationer

Overfølsomhed overfor atropin.

Brug under graviditet og amning

Atropin krydser placenta barrieren. Tilstrækkelige og strengt kontrollerede kliniske undersøgelser af sikkerheden ved atropin under graviditet er ikke blevet gennemført.

Når en introduktion under graviditeten eller kort før fødslen kan udvikle takykardi hos fosteret.

Atropin findes i modermælk i sporkoncentrationer.

Ansøgning om krænkelse af leveren

Vær forsigtig ved leverfejl (nedsat metabolisme).

Ansøgning om krænkelse af nyrefunktionen

Vær forsigtig med nyresvigt (risiko for bivirkninger som følge af nedsat elimination).

Brug til børn

C vagt over for kroniske lungesygdomme, især i spædbørn og svækkede patienter (formindske bronkial sekretion kan føre til kondensation og dannelsen af ​​sekreter i bronchierne slugging); med hjerneskade hos børn, cerebral parese, Downs sygdom (reaktionen på antikolinergika er forbedret).

Anvendelse hos ældre patienter

Brug med forsigtighed til patienter med sygdomme i det kardiovaskulære system, hvor en forøgelse i puls kan være uønsket; med intestinal atoni hos ældre patienter eller svækkede patienter (mulig obstruktion) med prostatisk hypertrofi uden obstruktion af urinvejene, urinretention eller modtagelighed for det eller sygdomme, der involverer obstruktion af urinvejen (herunder blærehals på grund af prostatisk hypertrofi) kirtel).

Særlige instruktioner

C forsigtighed til patienter med sygdomme i det kardiovaskulære system, for hvilken stigning i hjertefrekvens kan ikke være ønskelig: atrieflimren, takykardi, kongestivt hjertesvigt, koronararteriesygdom, mitral stenose, hypertension, akut blødning; med thyrotoksicose (muligvis forøget takykardi); ved forhøjet temperatur (kan øge på grund af undertrykkelsen af ​​svedkirtlernes aktivitet); i reflux esophagitis, hiatal hernia, kombineret med refluksøsofagitis (nedsat motilitet af spiserøret og maven og lavere esophageal sphincter afslapning kan hjælpe langsom gastrisk tømning og øget gastroøsofageal reflux gennem sphincter med nedsat funktion); ved sygdomme i mave-tarmkanalen, ledsaget af obstruktion - esophageal achalasi, pylorusstenose (eventuelt nedsættes motilitet og tone, hvilket fører til obstruktion og forsinkelse af maveindhold), atoni tarm i patienter, der er ældre eller svækkede patienter (udvikling af obstruktion), paralytisk ileus; med en stigning i intraokulært tryk - lukning (mydriatisk virkning, hvilket fører til en stigning i intraokulært tryk, kan forårsage akut anfald) og åbenvinklet glaukom (mydriatisk virkning kan forårsage en vis stigning i intraokulært tryk, kan kræve korrektion af terapi); ulcerativ colitis (høje doser kan inhibere intestinal motilitet, hvilket øger chancen for paralytisk ileus, desuden er muligt manifestation eller forværring af alvorlige komplikationer såsom toksisk megacolon); med tør mund (langvarig brug kan medføre yderligere stigning i intensiteten af ​​xerostomi); ved leverinsufficiens (nedsat metabolisme) og nyresvigt (risiko for bivirkninger som følge af nedsat udskillelse); kronisk lungesygdom, især i spædbørn og svækkede patienter (formindske bronkial sekretion kan føre til kondensation og dannelsen af ​​sekreter i bronchierne slugging); med myasthenia gravis (tilstanden kan forværre på grund af inhiberingen af ​​acetylcholinens virkning); prostatahypertrofi uden obstruktion af urinvejene, urinretention, eller prædisposition dertil, eller sygdomme, der involverer blokering af urinvejene (herunder blærehalsen som følge af prostatahypertrofi); med præeklampsi (muligvis forhøjet hypertension); hjerneskade hos børn, cerebral parese, Downs sygdom (reaktionen på antikolinergika er stigende).

Mellem doser af atropin og antacidpræparater indeholdende aluminium eller calciumcarbonat skal intervallet være mindst 1 time.

Ved subkonjunktiv eller parabulbar administration af atropin skal patienten gives en validolpille under tungen for at reducere takykardi.

Indflydelse på evnen til at køre biltransport og kontrolmekanismer

I løbet af behandlingsperioden skal patienten være forsigtig, når du kører bil og gør andre potentielt farlige aktiviteter, der kræver øget koncentration, psykomotorisk hastighed og god vision.

Drug interaktioner

Ved samtidig indtagelse med antacida indeholdende aluminium eller calciumcarbonat, nedsættes absorptionen af ​​atropin fra mave-tarmkanalen.

Når den anvendes samtidig med anticholinerge midler og midler, der besidder anticholinerg aktivitet, forstærkes den antikolinerg effekt.

Samtidig brug med atropin kan nedsætte absorptionen af ​​zopiclon, meksiletina, nedsat absorption af nitrofurantoin og udskillelse af nyrerne. Øgede terapeutiske og bivirkninger af nitrofurantoin er sandsynligt.

Ved samtidig brug med phenylephrin kan blodtrykket øges.

Under indflydelse af guanethidin er et fald i den hyposekretoriske virkning af atropin mulig.

Nitre øger sandsynligheden for øget intraokulært tryk.

Procainamid forstærker den anticholinerge effekt af atropin.

Atropin reducerer koncentrationen af ​​levodopa i blodplasmaet.

Atropine til børn anmeldelser

Meddelelsen Olga Pirozhuk "W. Jan 25, 2011 14:01

Det er hvad jeg fandt på internettet. For mig er dette meget nyttigt information. Jeg deler med dig.
Ved valg af briller bruger børn atropinisering i flere dage eller uger, 2 gange om dagen, indsæt 1 dråbe atropinopløsning i en eller begge øjne.
Det er kendt, at "alle stoffer er giftstoffer." Atropin, hvis det bruges ukorrekt, kan også føre til forgiftning. Dens første tegn er: tør mund, rødme i ansigtet.
For at undgå forgiftning under atropinisering skal der overholdes en række forholdsregler:
1. Hold øjendråber i køleskabet, men ikke i fryseren. Samtidig udelukker muligheden for at indtaste opløsningen på mad og sørge for, at ingen ved et uheld drak det.
2. Enhver væske fjernes fra øjnene langs tårerne, der fører til næsehulen. Der absorberes stoffet hurtigt i blodet og kan have en negativ effekt. Rivebaner begynder i det indre hjørne af palpebralfissuren. Derfor anbefaler nogle læger umiddelbart efter indånding af øjendråberne "tryk tårer i det indre hjørne med en finger." I de fleste tilfælde gør forældrene det ineffektivt og ineffektivt. Jeg anbefaler en anden metode til instillation af stærkt virkende øjendråber til børn. nemlig:
barnet er placeret opad på en sofa (seng);
hans hoved er vendt i øjets retning, hvor de skal dryppe dråber; på samme tid bør den ydre (tidsmæssige) vinkel på palpebralfissuren være lavere end den indre, der ligger ved næsen;
ottyagivayut nedre øjenlåg og indstillet bag det, i den ydre (nærmest templet) en del af konjunktivalbagen 1 dråbe opløsning; hvis barnet klemmer sine øjne og "klemmer ud" lægemidlet, så slip det 2. dråbe;
i 3-5 sekunder hold øjenlåget trukket, lad det gå; Samtidig strømmer den overskydende medicin ned til templet, hvor den tørres med en bomuldspinne.
Hvis du skal droppe medicin i det andet øje, skal du gøre det samme.
3. For at minimere sandsynligheden for endog let forgiftning, skal dråberne indsættes 5-10 minutter efter et måltid (med en daglig 2-gangs instillation - efter morgenmad og efter aftensmad).
De fleste stoffer udskilles i urinen. Derfor bør børn i løbet af atropiniseringsperioden gives mere at drikke (juice, gelé, frugtsaft, mælk, te, vand).
Når en opløsning af atropin er indlagt i kun ét øje, har nogle børn ubehag på grund af binokular synforstyrrelser (dobbelt vision, svimmelhed, kvalme og opkastning). De kan let fjernes ved at blokere et øje, for eksempel med en bandage.
Erfaring viser, at problemer, der følger disse regler, ikke sker i løbet af atropiniseringsperioden. Jeg ønsker dig heller ikke at have dem.

Forfatter: V.I. Pospelov, professor ved Institut for Oftalmologi med et kursus i software. Krasnoyarsk State Medical University.

Tilføjet efter 1 time 41 minutter 36 sekunder:

Og ikke mindre vigtigt:
"Jeg besluttede at skrive et par linjer om emnet atropinisering hos børn. Det bruges af alle kompetente læger, og af en eller anden grund bekymrer hun sig for sine forældre.

1) Intet er bedre end atropincykloplegien i studiet af brydningen af ​​børns øjne. Det giver mere pålidelige data end ved brug af cyklomerede og endnu mere - tropicamid (mydriacyl). Det er sandt, atropins øjne "afgår" længere (3-10 dage), men det er ingenting - imødekommende børns øjne er også nyttige til at slappe af, at tage på ferie "på De Kanariske Øer". Især i myoper.

2) i tilfælde af atropinisering kan et barn gøre alt: læse og skrive, se tv og arbejde på en computer Atropinisering forhindrer ikke ondt, hoste, nyser og vilify, for at have en forhøjet temperatur, det forhindrer ikke engang operationen. Derfor udføres det uden pauser, på lægeundersøgelsens dag skal dråber også dryppes om morgenen.

3) med atropinisering er pupillen forstørret, og børn oplever ubehag i stærkt lys (på en solskinsdag udenfor). Der er to måder at løse problemet på: a) gå til et sted med svag belysning; b) brug beskyttelsesbriller. "

Der har du det. Dette er alle de spørgsmål, der bekymrede mig om denne procedure.
Jeg skal tilføje, at vi bare faldt øjnene i henhold til Dr. Pospelovs metode. Og vi virkede ikke. Sonya skreg af, lukkede øjnene og bragte alle til tårer. så drikker noget lignende

Tilføjet efter 2 timer 49 minutter 21 sekunder:

Atropin Eye Drops

Atropin øjendråber fås i beholdere på fem milliliter. Den vigtigste aktive bestanddel af disse dråber er en 1% opløsning af stoffet.
Lægemidlet er en alkaloid, som er naturligt til stede i den grønne masse og frugt af medlemmer af nætterhadefamilien. Det binder m-cholinerge receptorer, påvirker aktiviteten af ​​acetylcholin - et stof, der er nødvendigt for udskillelse af alle kirtler. Således hæmmede lægemidlets påvirkning produktionen af ​​spyt, fordøjelsessaft, bronkialslim, tårer, pankreasekretioner og sved.

Lægemidlet afslapper musklerne i fordøjelseskanalen, galdevejen, fremkalder øget hjertefrekvens. Når du bruger dråber atropin, øger patienten elevens diameter, og udgangen af ​​intraokulær væske hæmmes. Derved øges trykket i øjet, og der opstår lammelse i boligen. Hvis en stigning i elevens diameter er udløst ved at tage lægemidlet, kan det ikke normaliseres ved at administrere cholinomimetiske lægemidler. Effekten af ​​dråber kan ses efter en halv time efter indånding og forsvinder fuldstændigt kun efter en uge.
Atten procent af lægemidlet interagerer med blodproteiner, og halvdelen af ​​det behandles slet ikke i kroppen, hvilket efterlader urinen i sin oprindelige tilstand.

Dråber bør være 1-2 dråber af en 1 procent opløsning i hvert øje. Du kan grave i tre gange med et interval på fem timer. Nogle gange injiceres atropin dråber direkte ind i slimhinden i det beskadigede øje.

Kan atropin helbrede myopi?

Hej igen, kære læsere! I de senere år har der været en kraftig stigning i nærsynthed, en øjenlidelse, der betragtes som en af ​​hovedårsagerne til synshæmning, især i barndommen. Hvis der i begyndelsen af ​​sygdomsudviklingen er mulighed for korrektion med briller eller linser, så med alvorlig nærsynethed, kan der opstå alvorlige konsekvenser i form af retinal detachment, glaukom, grå stær og andre lidelser.

I dag er behandlingen af ​​nærsynethed med atropin udbredt. Mange forskere og oftalmologer ordinerer øjendråber til patienter, der indeholder dette stof for at bekæmpe forskellige sygdomme i de visuelle organer (nærsynthed, amblyopi, hyperopi).

Hvilken effekt har atropin på øjnene?

Atropin virker som en falsk neurotransmitter (biologisk aktiv substans), der bidrager til inhibering af forlængelse af øjenløbets aksiale længde.

Den særlige egenskab af øjendråber, som indeholder denne plantalkaloid som en del, består i let absorption gennem bindehinden og blokerende bolig.

En gang i kroppen virker dette stof som følger: ciliarmusklen, som fixerer linsen, slapper af og skifter til synsorganets forkammer. Parallelt med dette ændrer udstrømningen af ​​væske inde i øjet, hvilket i nogle tilfælde fører til en stigning i intraokulært tryk.

Den mekaniske årsag til nærsynthed er, at æble af de visuelle organer er strakt. På grund af dette forekommer koncentrationen af ​​lysstråler foran nethinden, og ikke på den. En vigtig indvirkning på synsstyrken har biokemiske processer.

Således blokerer brugen af ​​øjendråber med atropin muscarinreceptorer, som følge af, at væksten af ​​øjets væv stopper og udviklingen af ​​nærsynethed nedsættes. Under hensyntagen til denne kendsgerning kan vi trygt sige om hensigtsmæssigheden af ​​at ordinere atropin til patienter, der lider af nærsynthed, såvel som i tilfælde, hvor der er risiko for okulær sygdom.

I mange kliniske undersøgelser blev det konstateret, at regelmæssig brug af øjendråber hjælper til behandling af progressiv myopi. Det mest interessante er, at dette stof (oprindeligt i det 16. århundrede) blev brugt af kvinder til at udvide eleven og øge øjnene til udtryk, og i det 19. århundrede blev stoffet først brugt til bekæmpelse af nærsynthed.

Indikationer for brug af stoffet

Hovedformålet med atropin er udvidelsen af ​​eleven. Sådanne øjendråber anvendes til både terapeutiske og profylaktiske formål. Med deres hjælp er det muligt at opnå en tilstand, hvor elevernes indsnævring og brændvidde ændrer sig ved øjet (indkvarteringskræft) er umuligt.

I mange tilfælde ordineres dråber, når det er nødvendigt at udføre en ophthalmoskopi (for at undersøge bunden af ​​de visuelle organer), for at bestemme den virkelige eller falske nærsynthed, eller for at slippe af med nogle øjenlidelser.

Brugen af ​​dette lægemiddel er vist i følgende tilfælde:

  • inflammatoriske processer i sygeorganerne
  • skader på synets organer
  • retinal arterie spasm;
  • behovet for at slappe af øjenmusklerne (på grund af dette, processen med rehabilitering og genopretning hos patienter med visuelle sygdomme, fortsætter hurtigere).

For at slippe af med nærsynethed, skal du dråbe 1 dråbe 1% atropin ind i det berørte synsfelt. Afhængigt af indikationerne skal proceduren gentages dagligt 2-3 gange (hver 5-6 timer).

Øjedråber med atropin til myopi

Den kendsgerning, at dråber med atropin bidrager til at forbedre syn på nærsynethed ad gangen er blevet kendt for længe siden. Forskere har gjort mange forsøg på at finde en passende dosis til behandling af nærsynethed og øgede normalt det. Takket være Singapore-lægernes bestræbelser blev der fundet en ny metode, som hæmmer udviklingen af ​​nærsynthed på grund af den meget lave koncentration af atropin (0,5-0,01%).

Som følge heraf fandt de, at de mest effektive er dråberne, der indeholder minimumskoncentrationen af ​​dette værktøj. Det er fra brugen af ​​et sådant lægemiddel opnås den bedste effekt i kampen mod okulær patologi.

For bedre at forstå effekten af ​​et stof på det optiske system med myopi blev der udført et forsøg, der involverede 350 børn i alderen 7-12 år. I 2 år begravet de regelmæssigt deres øjne med atropin før sengetid. Som resultaterne af eksperimentet viste, havde børn, der brugte atropindråber, en signifikant afmatning i sygdommens udvikling.

Det er vigtigt! Bedste af alt blev en dosis på 0,01% atropin fundet. Et andet positivt aspekt var den næsten fuldstændige mangel på bivirkninger med en så lav koncentration og stabilisering af myopi (i 80% af tilfældene).

Drug anmeldelser

Patienternes feedback på atropin øjendråber er for det meste positiv. Fordelene ved lægemidlet omfatter følgende:

  • uundværlig i behandlingen af ​​myopi, iridocyclitis og indkvarteringsforstyrrelser;
  • øjeninstillation inden for 10 dage (2 gange) er i stand til at erstatte den indlagte behandling af myopi
  • hurtigt opnået terapeutisk virkning (forudsat regelmæssig brug);
  • acceptabel pris.

Forresten, kan du købe atropin dråber på ethvert apotek i landet. Omtrentlig pris på lægemidlet - 40-50 rubler.

Begynd at se bedre ud med den naturlige genvindingsmetode ifølge Zhdanov her.

Hvad angår manglerne, udsender patienter, der har forsøgt stoffet på sig selv, primært en lang mydriatisk effekt. Hvad taler vi om? Efter ophør af øjet er pupillen i udvidet tilstand i ca. 10 dage, hvilket hjælper med at reducere synsstyrken. På grund af dette kan patienterne ikke udføre visuelt arbejde på nært hold.

Video: Virkningsmekanismen for acetylcholin og atropin i øjnene

Effekten af ​​acetylcholin og atropin på øjnene forklares på en skematisk måde.

fund

Som du kan se, har atropin vist sig at være et glimrende værktøj i bekæmpelsen af ​​nærsynthed, så det bør helt sikkert indgå i arsenalen af ​​retsmidler til behandling af ikke kun denne sygdom, men også andre synsforstyrrelser.

Selvfølgelig skal du konsultere din øjenlæge før du bruger stoffet for at sikre, at der ikke er kontraindikationer. Jeg ønsker dig godt helbred, venner! Har stoffet hjulpet dig? Fortæl os om dine oplevelser i kommentarerne!

Hvordan man drikker atropinbørn

Ved valg af point til børn er det nødvendigt at udføre atropinisering. Samtidig indføres en opløsning af atropin i øjnene (eller øjnene) af barnet i flere dage eller endda uger med en dosis på 1 dråbe to gange om dagen.

Det vides at forkert brug af stoffer kan forårsage forgiftning. Ved anvendelse af en atropinopløsning er dette også muligt. De første tegn på forgiftning med dette stof er: tør mund og skylning af ansigtet.

For at undgå forgiftning under atropinisering er det nødvendigt at observere en række forholdsregler.

Så opbevaring af lægemidlet er muligt i køleskabet uden frysning. Samtidig bør opløsningen udelukkes fra produkterne. Derudover skal man sørge for, at ingen ved et uheld drikker løsningen.

Fjernelse af enhver væske fra øjet sker langs de omledende lakrimale kanaler direkte ind i næseskaviteten. I næsen absorberes medicinen i blodbanen, hvilket truer med at påvirke den negativt. Rivebaner stammer fra det indre hjørne af slidserne. Derfor anbefaler lægerne, efter indånding af øjendråber, at trykke tårkanalerne med en finger for at undgå indtrængning af lægemidlet ind i næsehulen. I de fleste tilfælde får forældrene det uhensigtsmæssigt, så det har ingen virkning. Der er dog en anden måde at tilføje løsninger af potente stoffer til børn. nemlig:

  • Det er nødvendigt at lægge barnet opad (på sengen eller sofaen);
  • Drej hans hoved i øjets retning, hvilket er nødvendigt for at dryppe dråber. I dette tilfælde vil den ydre (tidsmæssige) vinkel for øjet være lavere end den indre (med et lakrimspunkt) placeret ved næsen.
  • Det nederste øjenlåg trækkes væk og indlægges inden for, i konjunktivalhallen nærmest templet, 1 dråbe opløsning. Med et skarpt skruet op af barnet, når medicinen lækker, kan du dråbe den 2. dråbe.
  • Øjenlåget holdes trukket i et par sekunder og derefter frigivet. Overdriven medicin, mens du dræner til templet, hvor den kan tørres af med en serviet.
  • Hvis det er nødvendigt at dryppe medicinen i begge øjne, gentages proceduren med hovedet drejende i modsat retning fra den ovenfor beskrevne variant.

For at eliminere sandsynligheden for endog meget ringe forgiftning, skal dråberne indstilles efter at have spist efter 5-10 minutter (med 2 gange daglig inddrivning sker dette efter morgenmaden og derefter efter aftensmaden).

Langt de fleste stoffer udskilles i urinen. Derfor skal børn, når de udfører atropinisering, drikke mere (vand, juice, gelé, mælk, compote, te).

Hvis en atropinopløsning indlægges i et øje, kan der opstå ubehagelige følelser på grund af en overtrædelse af binokulær vision. I dette tilfælde har nogle børn dobbelt genstande, kvalme og opkastning, der er udbrud af svimmelhed. Denne tilstand undgås let, hvis du blot dækker et øje, for eksempel med en bandage.

Som erfaringerne viser, har forældre, der følger disse regler under atropiniseringsperioden, ingen problemer.

I Moscow Eye Clinic Medical Center kan alle få testet det nyeste diagnosticeringsudstyr, og ud fra resultaterne få råd fra en top-notch specialist. Vi er åbne syv dage om ugen og arbejder hver dag fra kl. 09.00 til 21.00. Vores specialister hjælper med at identificere årsagen til synsforstyrrelser og vil gennemføre en korrekt behandling af de identificerede patologier. Erfarne refraktive kirurger, detaljeret diagnostik og undersøgelse samt omfattende faglig erfaring fra vores specialister tillader os at give det mest gunstige resultat for patienten.

For at afklare omkostningerne ved en procedure kan du lave en aftale til Moscow Eye Clinic af multichannel telefon 8 (800) 777-38-81 (dagligt fra 9:00 til 21:00, gratis for mobil og regioner i Den Russiske Føderation) eller ved at bruge online optagelsesformular.

Forfatteren af ​​artiklen: Specialist i Moskva Eye Clinic Mironova Irina Sergeevna

atropin

Producent: Moscow Endocrine Plant Prisklasse: Økonomi

instruktion

Generelle oplysninger

Atropin er et lægemiddel til at skabe medicinsk mydriasis (dilateret pupil), har en langvarig virkning (virkningen af ​​ekspansionen varer op til ti dage), som øjenlægen skal tage hensyn til ved ordination af disse øjendråber til en patient.

Lægemidlet har mange kontraindikationer og bivirkninger, hvilket signifikant reducerede dets anvendelse i dag i oftalmologi. Atropinbehandling bør kun udføres under tilsyn af en læge efter en oftalmologisk undersøgelse og måling af intraokulært tryk. Anvendelsen af ​​atropin alene er uacceptabel.

Farmakologisk aktivitet

Atropin er et plantesubstans, en alkaloid, som findes i planter af nætterhadefamilien. Atropin forårsager pupiludvidelse og sværhedsgrad i udstrømningen af ​​intraokulær væske - som følge heraf øges det intraokulære tryk, udvikler lammelse af lymfekræft, som ud over den terapeutiske virkning har tendens til at hæmme syn på nært hold og reducere dets skarphed. Derfor er det svært at arbejde med papirer eller bøger, at køre bil med atropinbehandling. Den mest udtalte effekt af en 1 procent opløsning af dette stof forekommer 30-40 minutter efter indånding af Atropine øjendråber i øjnene. Funktionen af ​​øjet genoprettes i gennemsnit i 3-4 dage, men det kan også passere 7-10 dage, før eleverne naturligvis kan kontrakt og udvide igen.

Atropin øjendråber absorberes let gennem øjets ydre membran - bindehinden. Afslapningen af ​​øjets ciliarymuskel, som fixerer linsen, og dens forskydning i øjets forkammer forekommer samtidig med forandringen i udstrømningen af ​​intraokulær væske fra dette kammer. Som følge heraf kan det intraokulære tryk stige - derfor kan Atropine øjendråber hos patienter med visse typer glaukom forårsage en eksacerbation. Med sunde mennesker sker det normalt ikke.

Kontraindikationer

Lægemidlet er kontraindiceret i:

• vinkellukning og snævert vinklet glaukom og mistænksomhed for det;

• iris synechia

• 1% opløsning er ikke ordineret til børn under 7 år.

Inden du begynder behandling med dette lægemiddel, skal du kontakte din læge, diskutere behovet for Atropine og dine personlige kontraindikationer. Atropin skal anvendes med forsigtighed under graviditet, amning, i en alder af 40 år og ældre. Med arytmier, højt blodtryk, andre krænkelser af hjertet og blodkar - kun efter at have konsulteret en læge. Listen over potentielt farlige tilstande omfatter sygdomme i mave-tarmkanalen, urinvejeorganer, skjoldbruskkirtlen og øget kropstemperatur.

Bivirkninger

Atropin har øjendråber og bivirkninger, hvis udseende kræver at stoppe med at bruge lægemidlet og konsultere en læge. Du bør være opmærksom på rødmen af ​​øjenlågshuden og bindehinden, fotofobi. I nogle tilfælde kan en systemisk virkning af stoffet manifesteres - så udvikler tør mund, svimmelhed og hovedpine, angst og rastløshed, hjerteslag accelererer og hudfølsomhed kan forstyrres.

overdosis

I tilfælde af overdosering af lægemidlet (manifesteret af øgede bivirkninger) er det nødvendigt at stoppe brugen og konsultere en læge.

Interaktion med andre lægemidler

Med samtidig brug af stoffer med anticholinerg aktivitet med atropin forbedres virkningen af ​​sidstnævnte.

Særlige instruktioner og forholdsregler

Særlige anbefalinger til behandling med Atropine øjendråber:

1. For hele behandlingsperioden er det tilrådeligt at opgive kontrollen med køretøjer samt fra andre aktiviteter, der kræver hurtige reaktioner og akut syn.

2. Brug ikke øjendråber Atropine efter udløbsdatoen, hvilket er 3 år.

3. Brug ikke lægemidlet, hvis du er i kontaktlinser, er det ønskeligt at afvise dem i behandlingens varighed, og erstatte dem med briller. Hvis du stadig har brug for at bruge linser - gør det en time efter at Atropin er indpodet eller dryp stoffet om aftenen, og fjern linserne til natten.

4. I løbet af behandlingsperioden med dråber Atropine på solrige dage, brug solbriller, da de dilaterede elever absorberer mere lys end øjnene i normal tilstand.

5. Hold stoffet på et mørkt sted utilgængeligt for børn.

Pris "Atropine" øjendråber i russiske apoteker (gennemsnit): 47 rubler.

Sammensætning og frigivelsesform

vidnesbyrd

Atropin øjendråber er ordineret til udvidelse af eleven i diagnosticering og behandling af sygeorganiske sygdomme samt for at opnå lammelse af øjets bolig - en tilstand, hvor eleverne ikke smalter, og øjet kan ikke ændre brændvidden. Indkvartering lammelse er nødvendig for at undersøge fundus i øjet, bestemme falsk og ægte nærsynthed og behandling af visse sygdomme.

Atropin bruges også til at skabe funktionel hvile, der er nødvendig for en række inflammatoriske øjensygdomme, for skader på sygeorganet, krampe i retinalarterien og en tendens til at danne blodpropper. Atropin øjendråber slap øjnene i øjnene, så genopretning og genopretning af synets organiske normale funktioner sker hurtigere end uden brug af sådanne lægemidler.

Atropin bruges til sygdomme:

Anvendelsesmåde

Hvis øjenlægen ikke har anbefalet en anden dosis, er Atropine-dråber indsat 1-2 dråber ind i det berørte øje. En dag kan du bruge stoffet fra 1 til 3 gange, mellemrummet mellem indstikninger skal være 5-6 timer. Børn ordineres en opløsning med en koncentration på 0,5% eller derunder.

Advarsel! Når du har slået Atropinen i øjet, skal du trykke med fingeren på det nedre indre hjørne af øjet - tåren. Dette vil ikke tillade opløsningen at komme ind i nasopharynx, hvilket kan reducere sandsynligheden for bivirkninger.