Search

Asfæriske linser


Enhver person, der har synsproblemer og har briller, ønsker at de skal opfylde deres hovedformål og se smukke på deres ansigt. Imidlertid er det svært at opnå æstetik i tilfælde af alvorlige patologier, i den sidste fase af nærsynthed eller hyperopi, fordi brillerne er tyk og stærkt understøttet fra fælgen. Oftalmologer lyttede til klager og ønsker hos patienterne og asfæriske linser til briller syntes "til lyset". De er præget af en usædvanlig krumning og en indviklet geometrisk form, takket være deres overflade tyndere og fladere.

Hvad er det?

Klassiske briller til briller har en sfærisk overflade, den vigtigste optiske effekt er koncentreret i midten. Følgelig modtager en person kun et klart og kontrastfuldt billede i dette visuelle område, ved kanten er synligheden meget lavere. Zonens diameter er ca. to og en halv centimeter, mens synsvinklen er ti grader. For at opnå et godt billede behøvede en person en konstant koncentration på denne zone, hvilket skaber en ekstra belastning på det visuelle apparat.

Hvorfor har sådanne ufuldkomne produkter så længe været på toppen af ​​populariteten? Der er to simple grunde til dette:

  • I lang tid udviklede området for optik praktisk taget ingen udvikling, ingen innovative løsninger på dette område blev skabt;
  • Der var ikke behov for unikke linser, fordi folk brugte briller med en lille ramme, hvor den eksisterende optik så passende ud.

Men tiden går, folk og deres ønsker ændrer sig. På hylderne i butikkerne var der store fælge, og de klassiske "sfærer" kunne ikke opfylde behovene hos en person, der har synsproblemer.

Hvad skal man vælge - asfæriske eller sfæriske linser?

For at få svar på dette spørgsmål er det nok at sammenligne produkter. Den største forskel ligger i deres overflade. Den "gamle" version er designet på en sådan måde, at linsen har form af en kugle på begge sider, derfor har den en ensartet radius af udsigt over hele området. "Moderne" glas arrangeret forskelligt:

  • I udseende ligner de en parabola eller oval;
  • Når man ser gennem dem, er der næsten ingen forvrængning af billedet;
  • En speciel form udvider radiusen af ​​den visuelle gennemgang.

Er dette hele forskellen mellem sfæriske og asfæriske linser? Ved første øjekast ser det ud til, at forskellen ikke er signifikant. Men det er det ikke! Kugleformede linser er meget tykke, i de lave diopter-rækker påvirker de negativt udseendet. Øjne stiger i størrelse, ansigtet virker uforholdsmæssigt, for mange forårsager det betydeligt ubehag og forårsager psykologisk stress.

Asfæriske linser eliminerer dette problem på grund af den unikke struktur. Selvfølgelig vil forvrængningerne i deres anvendelse være, men mindre. De er tynde og nemme at bruge, en lille mængde materiale bruges til at oprette produktet, hvilket blev værdsat af de optiske producenter.

Hvilken mulighed at vælge hver person bestemmer for sig selv, men i forhold til æstetik og komfort i dag konkurrerer ingen andre produkter med asfæriske briller.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

fordele

For at forstå årsagen til produktets popularitet, tjek deres fordele:

  • Sfærisk glas påvirker synskontrastens synspunkt, da den optiske effekt er ujævnt fordelt. Deres "rival" giver dig mulighed for at opnå høj kontrast;
  • En bred vifte, evnen til at vælge materialet til fremstilling. Du kan bestille fremstilling af linser til korrektion af alle mulige patologier, herunder myopi, hyperopi eller astigmatisme. Til rådighed er også anvendelse af farvende eller specielle filtre;
  • Komfort under drift på grund af den lille tykkelse og lethed;
  • Ved anvendelse af "kuglen" oplever patienter ofte ubehag på grund af aberrationer, da billedets kanter virker uklar og forvrænget. Folk klager ofte over hovedpine, kvalme. Problemet forværres, hvis en person har en patologi af linsen eller hornhinden. Aspheriske linser har ikke denne ulempe;
  • En anden vigtig faktor er æstetik. Det sædvanlige fra sovjetiske gange glas er tykt og grimt stikker ud fra fælgen og forvrider ansigtets kontur. Nyheden af ​​oftalmologi er præget af subtilitet og ser elegant ud, selv når du kører nærsynthed eller langsynethed.

Efter at have set videoen, finder du ud af, hvordan "klassisk" adskiller sig fra "modernitet"

Ulemper ved asfæriske linser

På trods af alle de positive aspekter af optik har den flere ulemper:

  • Til produktion af høj kvalitet og dyrt materiale, moderne teknologi, så produkterne er dyrere end almindeligt glas. Men det er ikke nødvendigt at spare på sundhed, med en ordentlig behandling, de vil vare i lang tid og kompensere alt affald;
  • Ved brug af briller med asfæriske linser står patienter regelmæssigt over for problemer som blænding og refleksion af lys. Men det er nemt at løse, brug blot anti-reflekterende belægning på glasset. Dette "trick" er meget nyttigt for chauffører, der kører om natten, såvel som dem, der bruger på skærmen hele dagen.

Dækning vil helt sikkert sætte pris på elskere af selv, du får et godt billede. Når du bruger klassiske briller, er øjnene i billedet oftest ikke synlige.

Kontaktlinser

Moderne produktionsmetoder innovation i oftalmologi, tillader brugen af ​​asfæriske produkter ikke kun at skabe briller, men også til fremstilling af kontaktlinser. I modsætning til de forældede "forfædre" har de flere fordele:

  • Klar perifer vision, udvidelse af synsvinklen. Sfæriske produkter besidder ikke sådan værdighed og øger øjenbelastning;
  • Små tykkelse øger komforten, når den bruges. De vil blive værdsat selv af dem, der tidligere havde ignoreret en sådan optisk enhed;
  • I modsætning hertil behøver glas ikke være belagt med en antireflekterende belægning. De kan køre bil eller arbejde bag en bærbar computer.

Den største ulempe ved produkter - den høje pris, ikke alle har råd til at købe dem. På grund af den korte levetid skal optikken ændres hyppigt, og dette er et alvorligt slag for budgettet. Af denne grund vil patienter, der står over for behovet for at korrigere deres visuelle funktion, mere tilbøjelige til at foretrække briller med asfæriske linser.

Sådan afhenter du

Oftalmologen bør vælge en linse. Inden du skriver en recept, gennemfører lægen en række nødvendige tests for at bestemme synsstyrken, identificere eksisterende abnormiteter og tilbøjelighed til sygdomme. For eksempel foreskriver lægen risiko for katarakt glas kameleoner. Optometristen bestemmer også bredden af ​​objektivet og vælger rammen til daglig brug, hvilket ikke medfører ubehag ved brug.

Konsultationsspecialisten hjælper patienten med at bestemme materialet til fremstilling af optik og fabrikantens mærke. Hvis en person ønsker at vælge ikke briller, men afhente kontaktlinser, undersøges krumningen i hornhinden og elevens diameter, disse parametre er nødvendigvis skrevet i opskriften.

Herefter skal du besøge salonoptikken og på baggrund af de modtagne anbefalinger, vælg rammen og bestil glasfremstillingen. Glem ikke at angive, hvilke filtre du vil indstille, og om blackout er nødvendigt eller ej. Produktet vil være klar inden for to dage.

konklusion

Langsomt men sikkert strammer asfæriske linser ud klassisk glas, da deres fordele ikke kan undervurderes. Forbedret billedkvalitet og brugskomfort vil blive værdsat af alle med synsproblemer. De fleste producenter af optik bevæger sig gradvist til fremstilling af moderne produkter ved hjælp af unikke teknologier.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

forum

Spørgsmål til dem, der er kortsynede (big minus) og bærer asfertiske glas!

Hej alle sammen! :)
Jeg har en høj grad af nærsynthed, jeg er 23, recepten til briller var -6,5. Kontaktlinser -6
Afstand 58.

For omkring 7 år siden fandt jeg ud af kontaktlinser og nu bærer jeg det stadig. Jeg elsker dem meget.
Jeg har aldrig haft briller, de synligt mindskede øjne, en mand med briller kan se dine templer. Generelt set det så uæstetisk. Og selvfølgelig blev alt forfærdeligt forvrænget i alt, alt var forandret i størrelse, på mine sider i mine sfæriske briller gik alt væk et sted, mit hoved spolede fra alt dette og ønsket var kun én ting: at få dem til helvede så hurtigt som muligt!

Slidte linser, alt var ok, og nu ok)
Jeg har for nylig lært om fortynnede linser og gik ind i optik, og der fortalte de mig om asfæriske linser til briller. De sagde en masse ting, der førte mig til det punkt, at jeg besluttede at endelig lave briller til mig selv og tænkte på, at alt ville være som de sagde:

-at øjnene ikke krymper i disse briller;
-at der ikke vil være nogen forvrængning, minimal;
-hvad vil være megacomfort og superski. at linserne bliver tynde på siderne, vil brillerne være lyse og vil se smukke ud!

Ikke alene ringede de mig igen til optik for at markere elevens centrum, men også det faktum, at jeg til sidst satte det på mig selv, frygtelig forstyrret mig.

Altså:
-Øjne så små som i de tidligere briller, whisky forblev synlig i brillerne;
-ja, linserne er længere end de kunne være, det er fint.
-KORRUPTION! Jeg ser frem til: Alt ser ud til at være ok, men igen er alt på en eller anden måde fjernt, men hvis jeg, uden at flytte mit hoved, ser LIGT til venstre eller højre, så synes tingene at fladre på siderne og har også en lys gul omrids langs den ene side. og på den anden side lyseblå. Noget som en refleks. Forfærdeligt ubehageligt og uforståeligt. Meget lyst og såre øjnene. Føles som at se en 3D-film uden briller.
Jeg ser ned til mine fødder, de er langt væk. Generelt er et mareridt (
Er det det, jeg burde have? Eller fik jeg et ikke-betalt job? I mine gamle sfæriske briller er alt det samme, bortset fra at der ikke er lyse konturer-reflekser, og det er som om mine nye briller også er sfæriske, men lidt tyndere og + reflekser.
En slags nonsens.

Hvem bruger disse briller? Fortæl os om dine følelser! Og så ventede hun på en ting, og modtog det samme, men meget dyrere (ønsket om at bære disse briller i en smuk ramme, som passer mig meget, helt forsvandt helt.

Personlig erfaring med overgang fra asfæriske brilleglas til dobbelt asfærisk

I 1994 bragte far hjem til en computer. Mirakel af teknisk tanke ZX-Spectrum. Naturligvis på grund af min alder nysgerrighed, begyndte jeg at studere computer. Programmer, BASIC og andet legetøj. Konsekvenserne var ikke længe i kommer. Mit syn begyndte at forværres hurtigt. Da jeg forlod skolen, efter at have erstattet 3 computere og 6 par briller, havde jeg en god computeroplevelse og en opskrift på briller på -3,50 dioptere.

På grund af fremskridt og forbedring af mit personlige liv, efter at jeg tog eksamen fra skolen, begyndte jeg at bruge betydeligt mindre tid på computeren, og min vision begyndte at vende tilbage til normal.

I 2002 kom jeg til arbejde i et selskab med relation til optik. På den tid havde jeg for det meste mineralske linser. Vi kaldte også dem "briller" i skolen.

Fra 2002 til 2009 havde jeg konsekvent på linser:

  • 2002-2004 - gennemsigtige asfæriske linser med et brydningsindeks på 1,60 (vision -3,00)
  • 2004-2007 - gennemsigtige asfæriske linser med et brydningsindeks på 1,67 (vision 2,50)
  • 2006-2009 - fotokromiske SEIKO Super SV Transitions - første 3 og senere 5 generationer. - asfæriske linser med fotokromisk belægning med et brydningsindeks på 1,67 (vision 2,50)

Ændringen af ​​linser var forbundet med ikke tabte børns nysgerrighed og ønsket om at få de mest behagelige briller.

Da jeg begyndte at bære briller med fotokromiske linser, tænkte jeg: "Dette er det, de mest komfortable og behagelige briller, jeg havde på!". Foruden det faktum, at disse briller var de letteste jeg bar, beskyttede de også mine øjne fra stærkt lys.

Det er, under alle omstændigheder, lysniveauet var behageligt for mig. Og selvfølgelig spillede den æstetiske komponent en væsentlig rolle, 1,67 asfærisk.

I november 2010 modtog jeg nye point. De sendte mig SSV AZ linser, det vil sige med et brydningsindeks på 1,67 og et dobbelt asfærisk design. For mig som en almindelig bruger af briller var dette linse design nyt.

Og det er der sket: Når jeg briller med linser med dobbelt asfærisk design, var det første, jeg følte, en højere klarhed i synet. Jeg vil endda sige "øget skarphed" af billedet. Det var usædvanligt.

Det kan naturligvis være en subjektiv følelse, men det er usandsynligt, at jeg har brug for briller. Jeg bemærkede også, at de forvrængninger, jeg nogle gange bemærkede i de sidste rammer, mangler i de nye rammer. Ja, med mine dioptre er de ikke store, men stadig synlige selv i asfæriske linser. Her er de helt fraværende.

Det eneste, der trængte mig lidt, var, at det var svært for mig at bære gamle briller med almindelige asfæriske linser. Manglende klarhed.

Nu står jeg over for et valg: På den ene side blev jeg vant til komfortable fotokromiske linser, men der er der ikke nok billedklarhed; På den anden side findes der ikke bi-asfæriske fotokromiske linser.

Så ser jeg frem til det: Hvornår vil de udløse linser med dobbelt asfærisk og med fotokromisk teknologi på samme tid.

Aspheric spectacle linser anmeldelser

Edward »fre 10 jun 2005 17:31

I en måned havde han briller med asfæriske linser -4,0 (brydningsindeks 1,61). Klart set kun i fremadgående retning +/- 20 grader, var hele periferien ude af fokus. Jeg skiftede til sfæriske linser -4,0 (koefficient 1,56) - alt er fint.

Selv om jeg blev fortalt her på stedet, at asfæriske linser giver den bedste billedkvalitet, har jeg indtryk af, at asfærisk er bare en fashionabel ting, som i midten er en rigtig linse, og ved kanterne er der et tyndt "design", som ikke har den rette funktionalitet ( Sælgere i optik, forresten foretrækker at kalde sådanne linser ikke asfæriske, nemlig asfæriske designlinser, især med henvisning til ordet "design").

Fortæl sandheden om sfæriske og asfæriske linser.

Elena »Tue Jun 16, 2005 17:31

Fortæl sandheden om sfæriske og asfæriske linser.

Edward »tors 16 juni 2005 17:32

Fortæl sandheden om sfæriske og asfæriske linser.

Ho "sø ma 16 jun 2005 17:32

Fortæl sandheden om sfæriske og asfæriske linser.

Elena »fre 17 jun 2005 17:32

Fortæl sandheden om sfæriske og asfæriske linser.

Al optiker "fre 17 jun 2005 17:32

Oleg »ons 22. marts 2006 10:59

Sergey »ons 22. marts 2006 18:36

Vladimir »Fri Mar 24, 2006 15:01

Nikolai "Fri Mar 24, 2006 16:48

Sergey »Fri Mar 24, 2006 19:16

Al optiker »Sat Mar 25, 2006 11:24

Oleg »ma 27 mar 2006 13:39

anya »Mandag 27 Mar, 2006 16:32

Fortæl sandheden om sfæriske og asfæriske linser.

Optik »sø 02 april 2006 22:45

Asfæriske linser og stor billedforvrængning

Hej For nylig købte jeg en asfærisk Rodenstock Cosmolit 1,67 Solitaire Protect Plus linse (monofokal til Dal, polymer, dm 75, shp -6) og en ramme. Vision -8 og astigmatisme 7 og 12. Linserne blev valgt ved -6, da der ved -8 er et splitbillede. Afstanden mellem centrene blev bestemt til 67 mm. Ingen mærker på linse-stub rammer gjorde ikke (normalt gør). Problemet er dette: 1) Billedet er opnået som om du kigger gennem en halvkugle. Hvis du f.eks. Ser på en computerskærm, ser det ud til at være konveks som en gammel CRT. Og bare hvis man ser på værelset, ser det ud til at være sfærisk (og konveks, ikke konkave). Og på siderne af objekterne strække lidt. (i asfærisk synes det som om det ikke burde være) 2) mine øjne med briller er meget mindre end uden dem (selvom jeg læser, at der ikke er sådan noget i asfærisk). Plus, afstanden og størrelsen synes lille, end de virkelig er (men det er muligt for asfæriske at være normen). 3) I kontrast (hvis motivet er lyst og baggrunden er mørkere) bliver motivets kanter gult. Hvis motivet er lysere, og baggrunden er mørkere, er kanterne blå. Plus lyset i dem synes lysere. Men de tror det kan løses ved at gøre en lille toning.

Hvad er det, er den forkerte fremstilling og centrering af linserne eller aspheriske vanskelige at vænne sig til? For hvis du går hen til dem, vil de sige at du bliver vant til det, og det er det. Men det er helt muligt, at dette skyldes ukorrekt produktion.

Aliexpress 1,61 Single Vision Eyeglasses Linser Prescription Lens Spectacles Frame AR Coating and Anti-Scratch Resistant - Anmeldelse

Briller til korrektion af nærsynthed med alikspressa - kan du stole på? Spoiler - mere som!

OD (oculus dexter) - højre øje;

OS (oculus sinister) - venstre øje;

(Nogle gange er forkortelsen OU (oculus uterque), som betyder "begge øjne")

Dp (distantio pupillorum) - afstanden mellem elevernes centre i millimeter;

Cyl (cylinder) - Optisk effekt af cylindriske linser til korrektion af astigmatisme, kan også være med et "+" eller "-" tegn;

Axe (Axis) - Hældningsaksen for cylinderen i grader fra 0 til 180, giver dig mulighed for at korrigere brydningen af ​​lysstråler i en bestemt meridian;

Dernæst har vi brug for muligheden Single Vision - dette er et enkelt objektiv. Sådanne linser har kun en optisk korrektionszone, som er designet til fjernsynsvisning eller læsning.

For at forbedre linsens optiske egenskaber giver en asfærisk form, hvilket gør linsen mere tynd, lys, flad; forvrider ikke brugerens øjne; eliminerer perifer forvrængning; giver et bredere felt af klar vision.

Hvilken koefficient, der skal vælges, kan afgøres på baggrund af din opskrift og den valgte type skuespil. For eksempel med små dioptere (fra -2 til +2) er det muligt at begrænse forholdet fra 1,5 til 1,6. Med medium dioptere (fra -6 til -2 og fra +2 til +6) er det bedre at vælge en koefficient fra 1,6 til 1,7. Med stærke dioptre er det bedre at bruge linser med en faktor på 1,7 og højere.

Disse linser er organiske, og det er ikke minus. I dag er 75% af alle solbriller, der sælges i verden, økologiske, ikke glas, fordi de er lette, slagfaste, kan give op til 100% beskyttelse mod UV-stråler og dækkes af multifunktionelle belægninger - hærdning, reflekterende, vand- og smudsafvisende, metalliseret, samt et spejl. Organisk materiale har høje optiske egenskaber.

Hvad er den samlede pris?

linser 1050 rubler

kant 670 rubler

øjenprøve 500 rubler

I alt 2220 rubler (.) I Moskva koster glas af denne kvalitet mindst 5-6 tusind rubler.

Inkluderet er en praktisk sag med en magnet, et serviet, en opbevaringspose og en minitrejsel på nøglering.

Brillerne er holdbare og lette, de presser ikke ned på næsen, de er perfekt justerbare med en skruetrækker. Se mega stilfuldt! Øjnene bliver ikke trætte selv med lang iført, billedet er ikke forvrænget

Aspheric spectacle linser anmeldelser

Problemet med nærsynthed er, at nærsynthed ikke er en sygdom, men en abnormalitet af refraktion.
Det lader til en anden størrelse af benene. Det er ikke kun ord, men en erklæring med vidtrækkende
praktiske konklusioner. Hvilken slags? Sådan, at hvis ikke en sygdom, så er der ikke behov for at behandle.
Under alle omstændigheder er det præcis, hvordan VOG forum repræsenterer den ultimative sandhed.
de har partielinjegange i dag på et sådant tidspunkt.
Hvordan passer behandlingen af ​​myopi med denne langsigtede atropinisering? Easy!
I hovedet på en person kommer forskellige personligheder ofte sammen.

Selvom du køber en kuffert et oftalmisk kit med briller til udvælgelse af briller
og vil gøre det selv på grund af den vanskelige holdning til oculists, alligevel,
der er almindelige kugleformede og det er bedre at finde en passende optometrist med spørgsmålet om at vælge briller
i kombination med en læge. Under alle omstændigheder, hvis han vil hævde, at nogen er
hvem har bevist, og du har brug for en korrektion med MKOZ, så er det ingen, der plager at dræbe døren.

Det er bedre at sige: Jeg fandt nøglen, men fangede denne tvetydighed, som på en eller anden måde opnås i en negativ forstand, agurk.

Fremragende, og så alle de korrekte myopi-drenge med klipede agurker, hvilken vulgaritet, men kan det virkelig fornærme? Så de betragter Carabas som en drømmer, og i mellemtiden er teatret, dukketeateret, et hundrede procent essensen af ​​livets spejl, og her finder vi punktet af touch.

Dette er ja, de enorme ressourcer i hjernen bruges til at opretholde den visuelle analysator plus øjenspænding hæmmer direkte centralnervesystemet.
UGB og om dette gik, direkte viden, men det ophthalmiske øje gættede om disse manifestationer. Men hvem vil arbejde for disse mokrokrutov, i en anden korrekt onkel Yosi's terminologi.

Dette er en historie om en kylling og et æg. Hvem for historiens mor er mere svimlende,
Mole eller iøjnefaldende, så iøjnefaldende vil altid lave en muldvarp, bragte Frankenstein i hovedet, nu kun for at skære det.

Ja, så vi har ingen mulige chancer.
Traditionelle trosretninger kendetegnes ved at være fornærmet af en eller anden grund, men det vigtigste er at se efter denne lejlighed og glemme troen selv.

Det er meget praktisk strøm. Med mol er det samme. Zhdanovshchina er i miniature det samme. Diskrediteringsmetoder til heling af øjnene og monopolisering af 100 procent af Osenik-tuftet. Så laseren er uundgåelig. Vi går i en cirkel Michael.

Aspheric spectacle linser anmeldelser

Jeg planlægger at købe briller med ikke-glas diopter linser.
Nogle, ret skarpe, oplysninger indsamlet fra netværket, som følge heraf, identificerede følgende producenter af linser til briller:
- Carl Zeiss;
- Hoya;
- Rodenstock;
- Seiko.

Spørgsmål: Hvilke af de nævnte producenter fremstiller linser med de højeste forbrugerkvalitetsindikatorer i prisintervallet på op til 7.000 rubler pr. Lins?

Tak til alle, der reagerede på fordelene.

De sidste par tog Nikon, herunder røgfotokromisk. Store linser.

Nikon-objektiver, i St. Petersburg-optikbutikkerne, kom jeg ikke på tværs af.

Nu ringede jeg til min ven (han har brugt briller i mange år), så han, HOYA anbefaler stærkt, at kvaliteten er bare super, og garantien for at dække linserne er 24 måneder.

Jeg bestilte ekstreme briller omkring 5 år siden med Carl Zeiss plastik med anti-glare - ingen klager.
store problemer med antiglare.
For nylig nægtede jeg denne mulighed ved bestilling.
i praksis er denne effekt ikke følt. men konstante skilsmisser (som i en pølse benzin) på linserne af den mindste berøring. gored at tørre.

Åh, men generelt ønsker man at skabe en linse uden kondensation. om vinteren fik jeg dette problem, når du går ind i lokalet fra gaden, i det mindste sætter dine hænder fremad.

store problemer med antiglare.
For nylig nægtede jeg denne mulighed ved bestilling.
i praksis er denne effekt ikke følt. men konstante skilsmisser (som i en pølse benzin) på linserne af den mindste berøring. gored at tørre.

Åh, men generelt ønsker man at skabe en linse uden kondensation. om vinteren fik jeg dette problem, når du går ind i lokalet fra gaden, i det mindste sætter dine hænder fremad.

Jeg har også intet af den slags, og der var ikke - vedvarende positiv.

Som den "bedste i verden", i forbindelse med denne høje udtalelse, er det meget interessant at læse kommentarer fra eksperter og brugere af Essilor-produkter.
Jeg har en fotokromisk Essilor.
ridset som andre og ikke mere og ikke mindre end andre.
Hvorfor sætte dem, og ikke Seiko eller Rodenstock (for eksempel)?
Svaret er enkelt - ved valg af diameter / tykkelse med min dioptre var prisen lavere.
og disse feriepunkter besluttede ikke at investere meget

ps
Hvis du ikke har lagt mærke til dette emne, kan det være værd at læse
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=12924highlight=%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%80% D0BB% D0% BA0 % D0% BC

Til sidst valgte jeg mellem Essilor og Hoya.
Pigen konsulent var ret professionel (i det mindste forekom det mig) om produkterne fra disse virksomheder, som følge heraf lærte jeg følgende:
- hvis du har brug for fotokromiske linser - vælg Essilor;
- Hvis du har brug for stærke linser - vælg HOYA.

Jeg valgte HOYA linser lavet af PNX 1.53 (24 måneders garanti på antirefleksbelægningen, 12 måneders garanti for linsematerialets integritet).

Tak til alle, der reagerede.

Briller fra skolen (nu 32).
I den bevidste alder forsøgte jeg alt - fra tungt glas (da jeg ikke tjente penge og når polymerlinser koster som et damplokomotiv) til den roste Seikovsky mr-10.

De sidste tre par punkter, jeg kun har med Rodenstock.
Der var Perfalit 1.6 ColorMatic Solitaire TopCoat (Solitaire TopCoat - en belægning, der indeholder antireflex, antiglare, fugt og støvafvisende, samt en beskyttelse mod ridser, lag) - vidunderlige sfæriske designlinser
Cosmolit 1,67 ColorMatic Solitaire TopCoat, alle de samme, kun asfæriske designlinser med et højere brydningsindeks (læs lidt tyndere)
og den sidste - Perfalit 1,67 Multigressive Mono Aveo Solitaire Protect Plus - individuelle mærkevarer med polymerlinser, der er specialfremstillede til at passe til midterafstanden og med Aveo-funktionen - en flydende 0,5 doptrisk optisk effektreduktionslins for bedre acclimatisering af øjet, når man ser fra "langt væk" på "nær" og omvendt. Også kendetegnet ved forbedret dækning (hvor bedre?!) Og en individuel basekurve (bøj under rammen).
Ingen af ​​punkterne blev ridset. Bare forældet.
Nu bestilte en ramme til sommeren, typen af ​​solide solbriller. Jeg sætter igen Rodenshtoki, fotochromic (kameleoner).
Plus Rodenshtok photochromes er de eneste linser, der er mørkt ud i bilen, mens de ikke lider af overdreven mørkning i solen udenfor. I en deaktiveret (klarlagt) tilstand er det ubemærket, at der er photochromes på dig :-)

PS. Jeg er hverken en medarbejder eller sælger eller reklameagent for Rodenstock. Bare udtrykt sin IMHO om brilleglassene.
Zy2. Zeiss, PMSM, ingen kamp for Rodenstock.
Zy3. De siger Hoya anstændigt, men jeg trækker ikke på eksperimenter med øjnene)
Zy4. Jeg håber, at min mening vil være nyttig for nogen)))

Pro plastik linser med briller

Plast er anderledes.

Især er der plast med et brydningsindeks på 1,5, 1,56, 1,6, 1,67, 1,74, 1,76 (denne sjældenhed).
Sfærisk (tilsyneladende op til 1,6, og måske 1,67 er) og asfærisk.

Aspherik er meget mindre geometriske. forvrængning ved kanterne, men nogle er nødvendige. det er tid til at blive brugt og ___ at omhyggeligt centrere centre i fremstillingen.

I dette tilfælde vil den sfæriske plast med = 1,6 være lidt tykkere end de gamle glaslinser med = 1,7, og asfæren med = 1,67 bliver tyndere langs kanterne.
Aspheric med = 1,74 - endnu tyndere, men det er meget dyrt, måske. Det er kun fremstillet af fremtrædende firmaer.

Der er også en dobbelt asfærisk med 1,67 og 1,74 - Jeg så ikke dette og prøvede det ikke, ifølge beskrivelserne af den seje ting (endnu bedre korrigeret geometri, forvrængninger) med store minus dioptere, men meget dyre og ikke solgt overalt.

Jeg anbefaler på det kraftigste ikke at købe billig noname plast med primitive belægninger og uden belægninger. Plast uden beskyttende og antireflekterende belægninger er ikke godt. (Undtagelse - specielt bestilte perversioner.)

Hvis vi taler om forskellen mellem virksomhedernes plastniveau Zeiss, Rodenstock, Seiko, Hoya og billige firmaer som Korean Optec..
Jeg vil sige dette. Hvis du nemt har råd til at købe - de rigtige linser fra Rodenstock, hvis de er lavet af en normal mester (nogle gange er mesteren på ét sted, og linserne i det pågældende firma er i et andet, så skal du give præference til det sted, hvor den normale mester er) Leveringer - lav Rodenstock, Seiko eller den samme Hoya.
Og så er Optek meget god, men pas på kvaliteten af ​​coatings - på nye glas skal antirefleksbelægningen være ensartet og fri for ridser. De siger, at nu har han en ustabil kvalitet, ja ja, jeg klager ikke, og mange af dem, der lavede Optec-briller med de kunstnere, som jeg gjorde, klager heller ikke.
Hvis du har store ulemper, men herren siger (real case) "gør ikke med konkurrenter med koreanske linser med brydning = 1,67, hvis du ikke kan købe plast fra os med 1,67 (ja 4-5 gange dyrere og vent lang tid), tag med = 1,5, jeg vil skære det til dig, du vil ikke skelne det "- send denne optik og denne mester til *.

Om glas og plastik. Glaset er tungt, men det er halvt besværet. Det slår også, men jeg har ikke set det ubrydelige i lang tid.

Om kromatisk forvrængning - dem. farvekant på kontrasterende overgange, sort-hvid osv., når de ses i en vinkel. Ja, højbrydende plast har et mindre abbe nummer (napimer, 32 til refraktion = 1,67,

58 for = 1,5), hvilket er meget mindre end for almindeligt glas. I praksis giver det sædvanlige og det uoplyste raffinerede (= 1,6, zeiss) glas med store ulemper ganske sammenlignelige, jeg vil endda sige mere kromatisme end oplyst asfærisk med = 1,67.
Men med en lille minus giver det virkelig mening at sætte plast med = 1,56 eller = 1,6 - kromatisme vil være mindre.

Asfærisk kræver afhængighed, i de fleste tilfælde er det fra flere. timer op til flere dag. I ældre mennesker kan afhængighed være lang og ubehagelig, for nogle gange er det bedre at ikke tage asfærisk, selv om næsten alle bliver vant til det.
Skiftende ved brug af briller med sfæriske og asfæriske linser _not_ er dårligt for både øjnene og hjernen, som bruges til at kompensere for forvrængningen af ​​kun én type; og øjnene og hjernen er vanskelige at omstrukturere hurtigt.

I modsætning til det gamle uhøjtidelige glas kan plastik med belægninger ikke tørres med noget.
Under normal pleje (mikrofiberdug, bør smudsfedt vaskes af med en klud med rengøringsvæske på forhånd. Det er acceptabelt at tørre med væske.) Plastiket varer et par år og udskiftes derefter.

Det vigtigste er den herre, der vil gøre dig point. Hvis du spinder rundt, krøller du om farven på fælgen, men ingen kløer for at kontrollere centrene omhyggeligt igen - send til *.
Hvis du bliver tilbudt "gode mærkevarer", men de siger ikke hvilke og ikke viser prøver, send til *.
Hvis du bestiller en asfærisk, og ingen ridsede sig for at kontrollere ikke kun centrene vandret, men også lodret - send og gå til en anden optik.
Hvis du bestiller briller med store dioptre, så spørg efter den midterste afstand for den kant du ønsker. Hvis det er mere end 6 mm (3 for hver linse), der er anderledes end din, er det bedre at vælge en anden ramme. I tilfælde af asfærisk forskydning af linsen med mere end 3 mm anbefales slet ikke.
Ideelt set er det enten det samme eller 1-2-4 mm forskellige.
Hvis du er sikker på, at forskydningen af ​​hvert glas er 3-4-5 mm - "Dette er normalt, vil mesteren gøre alt, linserne har en diameter på 70-75 mm, rolig ikke" - send til *.
Han vil gøre noget, men tykkelsen langs kanten vil være stor, hvilket er dårligt med en ramme af normal størrelse, og den asfæriske kan generelt ikke lide sådanne forskydninger uanset rammen.

my_optika

Min Optics Blog

Alt om mærkeoptik, briller og linser

Hvad skal man vælge - asfæriske linser eller sfæriske?

Mit navn er Morozova Lyubov Anatolyevna, jeg er optiker på salonen My-Optika på Taganka.

I dag vil jeg gerne forklare for dig hvordan man skelner en sfærisk linse fra en asfærisk linse.
Du skal have stødt på disse vilkår, når du bestiller hos optikbutikker, og selvom du ikke har hørt dette før, vil du være interesseret i at kende og forstå forskellen mellem disse linser.

Overfladen af ​​traditionelle brilleglas har en sfærisk form. En linse er en del af en kugle - en kugle, det vil sige krumningsradiusen af ​​en sådan linse er den samme over hele overfladen.

Asfærisk designlinse har en mere kompleks geometri, krølningsradius ændres gradvist fra centrum til periferien, hvilket gør objektivet mærkbart fladere og tyndere.

På linsen på det sfæriske design ved kanterne er der forvrængninger, de såkaldte afvigelser. I en asfærisk linse, da den er fladere, er der ingen laterale forvrængninger, og synsfeltet på denne linse er meget bredere.

Derfor er det vigtigt at vide det optiske egenskaber er meget bedre i asfæriske, snarere end i sfæren.

Optisk effekt. Måske har du bemærket, at linser med høje dioptrer ændrer øjets størrelse visuelt (se nedenfor på billedet til højre), og i asheriske linser vil dine øjne se mere naturlige ud (foto til venstre).

Kunder spørger: "Jeg ønsker mig selv asheriske linser, hvad er mine handlinger?"

På vores hjemmeside kan du samle linserne i brillerne, bemærk at linser Aspherisk design er betegnet med bogstaverne AS.

- Til fremstilling af briller med linser af dette design har du brug for din personlige tilstedeværelse i vores optiksalon på Taganka, fordi Disse linser kræver individuelle markeringer på rammen.

Vi venter på dig til en konsultation i vores optiksalon på adressen: metrostation Taganskaya, Goncharny passage 8/40